Az Ujváry Ferenc Alapítvány is csatlakozott…

Az Ujváry Ferenc Alapítvány is csatlakozott a „TOP-5.3.1-16-HE1-2017-00004„

Helyi identitás és kohézió erősítése Boldog községben című projekthez.

A 2017-ben beadott és megnyert önkormányzati pályázati célok megvalósításából, mint együttműködő partner, alapítványunk is kiveszi részét. A nagyjából három évre tervezett cselekvési tervben mi táncházakat, hagyományőrző műhelyeket, idősek napi rendezvényeket és karácsonyi programokat fogunk szervezni és lebonyolítani.

Eddig két sikeres eseményen vagyunk túl.  Február 8-án  farsangi népszokások bemutatójával egybekötött táncházban töltöttünk el néhány kellemes órát. A táncoktatóknak, Molnár Bálintnak, Németh Eszternek és a zenét szolgáltató Zagyva Bandának köszönhetően kellemesen telt az este. A szülők által készített házi finomságok, a meleg tea és a butykosokból előkerülő –kizárólag felnőttek körében fogyasztott – alkoholos italok és a baráti társaság megtették hatásukat, a tervezettnél kicsit tovább is tartott a buli.

Május 18-án közösen készítettük el a régi lakodalmak jellegzetes boldogi kalácsát, a cifrázott kalácsot. A mézeskalácsokat Monorról, a 100 éves Barta mézeskalácsostól vásároltuk, de a Bánkiné Józsa Erzsébet által meggyúrt és a helybéli gyerekek által kifestett szíveket is felfűztük a krepp papírral díszített vázra.  A „remekmű” elkészítését Nagy György irányította, de a „ háttér munkában” a Nők klubja és a Hagyományőrző csoport tagjai vettek részt. Misányiné Zsuzsa finom kalácsa, az asszonyok dalai elvittek bennünket a régi lakodalmak világába.

Köszönöm a résztvevőknek a segítséget, és köszönöm fáradhatatlan munkatársaimnak, a kuratóriumi tagoknak: Medveczkiné Zólyomi Szilviának, Bátori Györgyné Krisztinek, Pertovics Katának, Pászti Ildikónak, Gonda Gabriellának az önzetlen segítséget, amivel immár 14 éve segítik az alapítvány tevékenységét!

Kepesné Tóth Katalin

kuratóriumi elnök